Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καλωσήρθατε στον κόσμο της ελιάς!

Μέσα στην αρχαία ελληνική γραμματεία, τις παραδόσεις του λαού, που συχνά φτάνουν ως τις μέρες μας σε άμεση συνέχεια με την αρχαιότητα, την ελληνική τέχνη, τα κείμενα και τα τελετουργικά της εκκλησίας, η Ελιά κατέχει πάντα εξέχουσα θέση. Είτε ως δέντρο που παράγει πολύτιμους καρπούς και ιδιαίτερο, σκληρό ξύλο, είτε ως σύμβολο σοφίας, δύναμης, αγωνιστικότητας και ειρήνης.

Η Ελιά χρειάζεται χρόνο για να μεγαλώσει και να δώσει καρπούς αλλά η αναμονή αξίζει, καθώς το αειθαλές αυτό δέντρο είναι ανθεκτικό, πολύ παραγωγικό και μπορεί να ζήσει για αιώνες ή και χιλιετίες. Στην Κρήτη υπάρχουν μερικά πολύ εντυπωσιακά, υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, κάποια από τα οποία είναι στην κυριολεξία φυσικά μνημεία.

Ελιά και Άνθρωπος στην Κρήτη ζουν παράλληλα και φροντίζουν ο ένας τον άλλο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα μάτια των Κρητικών, οι ελαιώνες είναι η πιο οικεία και «ζεστή» εικόνα στις πεδιάδες και τις πλαγιές των βουνών. Ένα σωρό ρομαντικές, αστείες ακόμη και τραγικές ανθρώπινες ιστορίες ξετυλίχτηκαν με αφορμή ένα ελαιόδεντρο. Για παράδειγμα, μία χαριτωμένη συνήθεια, η οποία όμως προκαλεί τεράστιους πονοκεφάλους στους Κρητικούς, είναι το να δίνεται κληρονομιά ένα χωράφι σε κάποιον κληρονόμο, αλλά τα ελαιόδεντρα μέσα σε αυτό να δίνονται σε κάποιον άλλον! Όσο για τη φύση, οι ελαιώνες αποτελούν πια αναπόσπαστα κομμάτια του κρητικού οικοσυστήματος και σε αυτούς βρίσκουν τροφή και καταφύγιο ένα σωρό άγρια ζώα και πουλιά!

discount

minimumorder

Product Catalog Online

 

product catalog

Safe and reliable

Secure Data Transfer

Your data are safe!

Professional Payment Pystem

Pay easy and secure

vt-outsourcing.de

Reliable logistics partner

trusted products

This is important to us...

  • We only sell pure nature products
  • We support fair trade
  • We help locals farmers
  • Traditions are the base
  • We use the latest technology