Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Καλωσήρθατε στον κόσμο του ελαιόλαδου!

Το Ελαιόλαδο παράγεται στην Κρήτη χωρίς διακοπή από τα βάθη της αρχαιότητας έως σήμερα. Οι πρωτόγονες κατασκευές για την σύνθλιψη της ελιάς, τα δοχεία και οι αμφορείς για την αποθήκευση του λαδιού, και τα στοιχεία σχετικά με την χρήση, την διακίνηση και εμπορία του, ποτέ δεν λείπουν από τις αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές στο νησί. Σήμερα, με εξαίρεση τις θρησκευτικές νηστείες, δεν υπάρχει σχεδόν καμία τοπική συνταγή μαγειρικής που να μην βασίζεται στο Ελαιόλαδο ή να μην το περιλαμβάνει με κάποιο τρόπο. Το Αγνό Παρθένο Κρητικό Ελαιόλαδο είναι από τις πιο πλούσιες, θρεπτικές και υγιεινές λιπαρές τροφές στον κόσμο, και η βάση της περίφημης Κρητικής Διατροφής.

Στις μέρες μας, που σχεδόν όλες οι τροφές είναι προϊόντα τεχνητών χημικών διεργασιών, προσθήκης συντηρητικών ακόμη και επέμβασης στο DNA (γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα), οι άνθρωποι αρρωσταίνουν πολύ συχνά από ασθένειες που οφείλονται σε σημαντικό βαθμό στη διατροφή (καρδιοπάθειες, καρκίνοι κλπ). Μοναδική διέξοδος είναι η επιστροφή στα φυσικά προϊόντα και στον παραδοσιακό τρόπο διατροφής.

Το ελαιόλαδο περιέχει τις πιο υγιεινές, φυσικές λιπαρές ουσίες, βιταμίνες και προβιταμίνες (Α και Ε), μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Τα φυσικά αυτά αντιοξειδωτικά είναι που το κάνουν τόσο ανθεκτικό στην οξείδωση (το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο διατηρείται για πάρα πολύ καιρό) και την ίδια προστασία από την οξείδωση προσφέρουν και στον ανθρώπινο οργανισμό. Μέσω των αντιοξειδωτικών του, το ελαιόλαδο ελαττώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL) και αυξάνει την «καλή» χοληστερίνη (HDL). Δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες, παρεμποδίζοντας την καταστροφή των κυττάρων, και μειώνει έτσι τους ρυθμούς εμφάνισης καρδιακών και άλλων παθήσεων. Οι αρωματικές ενώσεις καθώς και διάφορα άλλα μικροσυστατικά του ελαιόλαδου διεγείρουν τις εκκρίσεις του στομάχου διευκολύνοντας την καλύτερη πέψη και την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών ουσιών από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επομένως, το καλό ελαιόλαδο, εκτός από δυναμωτική και θρεπτική τροφή, είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό το οποίο απορροφάται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό και «συνεργάζεται» τέλεια μαζί του ενάντια στις ασθένειες και τη γήρανση. Είναι αξιοσημείωτο το κατά πόσο το ντόπιο ελαιόλαδο προστατεύει εδώ και χιλιετίες τους κατοίκους της Κρήτης από τις καρδιοαγγειακές νόσους και τον καρκίνο.

Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που προσλαμβάνει ο άνθρωπος μέσω φυσικών τροφών όπως το ελαιόλαδο δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τεχνητά φτιαγμένα αντίστοιχα συμπληρώματα διατροφής, για τον απλούστατο λόγο ότι τα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου υποβοηθούνται και συνεργάζονται με τις υπόλοιπες ουσίες που αυτό περιέχει. Έτσι τα αποτελέσματα για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι άριστα σε σχέση με τα πιο μέτρια αποτελέσματα οποιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος.

Εκτός από εύπεπτη γευστική και υγιεινή τροφή, τα πολύτιμα στοιχεία της οποίας εύκολα αφομοιώνονται από το ανθρώπινο σώμα, το Ελαιόλαδο έχει εδώ και χιλιετίες χρησιμεύσει ως βάλσαμο, φάρμακο για δερματοπάθειες, καλλυντικό, βάση για κατασκευή καταπλασμάτων και αλοιφών, πρώτη ύλη για την κατασκευή σαπουνιού, άριστο συντηρητικό για ευπαθείς τροφές όπως το τυρί, καταπραϋντικό για το στομάχι και πολλά άλλα. Οι αρχαίοι αθλητές άλειφαν το κορμί τους με αυτό, οι ιερείς το χρησιμοποιούσαν και το χρησιμοποιούν ακόμα στις διάφορες τελετουργίες και αυτό είναι η βάση για την παρασκευή του Άγιου Μύρου. Η αξία, οι συμβολικές και πρακτικές χρήσεις του Ελαιόλαδου δεν έχουν τέλος!

discount

minimumorder

Product Catalog Online

 

product catalog

Safe and reliable

Secure Data Transfer

Your data are safe!

Professional Payment Pystem

Pay easy and secure

vt-outsourcing.de

Reliable logistics partner

trusted products

This is important to us...

  • We only sell pure nature products
  • We support fair trade
  • We help locals farmers
  • Traditions are the base
  • We use the latest technology